søndag den 4. september 2011

EN KØBENHAVNER I JYLLAND

Disse linier skrives - ingen skal sige, at vi mangler selverkendelse af en Københavner.

Men som sagt det er længe siden, når jeg skal prale idag - og efter jysk sigende noget vi københavnere er slemme til, så hvorfor ikke leve op til sit image? Jeg kan fx. forklare en århusianer en genvej i silkeborg, og jeg kan eventuelt hjælpe en vildfaren ålborgenser men et tip, om en god restaurant i Randers. - højere kan en københavner ikke nå. De kan ikke føle Jylland på pulsen..

Alle jyske byer har sit præg: ringkøbing har en form for stram hårdhed, der ofte opløser sig i et smil, de skal gerne prøve en gang.. og gerne en ekstra. Holstebro har en egen slags fanden-i-voldskhed på deres helt egen måde, hvorfor mon? Der er en optimistisk afventende stemning over Randers - som om imorgen altid bliver en bedre dag. Der skal bare altid en jyde til - her må københavnerne træde tilbage og lytte. 


Hvilket fører frem til en ikke blot god, men gylden regl for københavnere i jylland: gør dig ikke klog på noget! du tror måske du er i danmark, men du er i jylland, og du må være der som du ville være på grønland eller i en anden fjern kultur. du er dum, her, du er ude, du kommer et helt anden sted fra. kun hvis du selv erkender det, får du nogensinde en chance for at få noget ud af jylland - og jyderne.
love one Dan Turéll
Ingen kommentarer:

Send en kommentar